От сряда, 18 октомври, Австрия ще контролира и границата си с

...
От сряда, 18 октомври, Австрия ще контролира и границата си с
Коментари Харесай

Австрия се самоизолира в Шенген: Въвежда граничен контрол и с Чехия

От сряда, 18 октомври, Австрия ще управлява и границата си с Чешката република. Това заяви представител на Министерството на вътрешните работи пред АПА във вторник следобяд. Поводът за тази стъпка е решението на Германия да вкара стационарен граничен надзор с Чешката република, Полша и Швейцария. Целта е „ да се предотврати незабавното изместване на маршрутите на контрабандната мафия към Австрия “, съобщи bulgaren.org.

Граничен надзор

В битката против противозаконната миграция Австрия към този момент управлява границите си със Словакия, Унгария и Словения. „ Граничният надзор се прави в тясна консултация и съгласуваност с немските полицейски органи. Международното съдействие е от решаващо значение в решителните дейности против противозаконната миграция, контрабандната мафия и терористичните закани “, акцентира министърът на вътрешните работи Герхард Карнер (ÖVP).

Според вътрешното министерство граничният надзор ще бъде „ тясно съгласуван с чешките управляващи “. Той ще се реализират основно „ по пътната мрежа от по-висок сан “, където се намират шест гранични пункта. Министерството на вътрешните работи показва, че с изключение на Австрия, граничен надзор са въвели и страните от Шенгенското пространство Словакия, Полша, Чешката република, Германия, Дания, Франция, Норвегия и Швеция.

Докато контролът по унгарската и словенската граница е в действие от години, чешката и словашката граница са били следени единствено за относително къси интервали от време в предишното. Сегашният надзор със Словакия да вземем за пример беше въведен едвам на 4 октомври, а предходната седмица беше продължен до началото на ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР